Abo Dabab dag snorkeling excursie vanuit Hurghada
Egypte Vakanties

Bel ons:00201224789162

 Abo Dabab dag snorkeling excursie vanuit Hurghada

Deze excursie gaat iedere dag door

De ophaaltijd is om 05.00 uur

De afstand is  250 K.m-Hurghada-Abo Dabab

Zoekt u een dag Snorkeling excursie naar Abo Dabab vanuit Hurghada?Met veel plezier kunnen wij u helpen met deze excursie.U wordt vsanuit uw hotel om 05.30 door door onze prive chauffeur opgehaald naar Ab Dabab,het duurt 2.30 minuten rijden

Abu Dabbab Bay heeft een van de beste stranden in de regio Marsa Alam, maar is terecht beter bekend staat als één van de weinige plaatsen in de wereld waar je kan soms duiken en zwemmen met  dugong "zeekoe."

Er zijn twee semi-permanente bewoners die bekend door de bijnamen van Dennis en Dougal. Twee van de slechts zeven thans bekende langs de gehele kust van de Egyptische Rode Zee te bestaan.

En alsof dat nog niet genoeg was de baai is ook gastheer voor grote zeeschildpadden voor wie de ondiepe wateren dienen als een waardevolle broedplaats en de onschadelijke gitaar haaien evenals het hebben van kleurrijke koraalriffen, een groot aantal mooie vissen, een kleine scheepswrak en een swim-door canyon met onderwater grotten.

Je kunt gewoon waden in de belangrijkste baai en ook de riffen direct verkennen van het strand waardoor het even geschikt als snorkelaars en duikers van alle niveaus maakt. De offshore riffen zijn echter meer geschikt voor duikers en mag alleen worden bezocht met een professionele gids.

Abu Dabbab is dicht bij de meeste hotels in Marsa Alam en gelegen op een brach weg buiten de belangrijkste kustweg tussen de Sol Y Mar hotels Abu Dabbab en Marsa Alam Hilton, 34km ten noorden van de stad Marsa Alam en ongeveer 35 km ten zuiden van de luchthaven en voor degenen die net als GPS-co?rdinaten u vindt het op breedtegraad 25'20'N en 34'45 'East.

 

In feite kunnen reusachtige groene zeeschildpadden te zien bijna elke dag, zoals het onschadelijk guiltar haaien, maar uw kans op het zien van Dennis of Dougal, de beroemde dugongs, variëren van seizoen tot seizoen (zijnde iets hoger in de zomer), en de algehele op één dag misschien minder dan vijftig procent. Maar veel bezoekers hebben geluk gehad en sommigen hebben zelfs gezien zowel zeekoeien op dezelfde dag!

Deze excursie is inbegrepen

1-Prive Vervoer naar Abo Dabab

2-Strandbed

3-Snorkeling materiaals

4-Gids

5-Lunch 

Gelieve zelf meenemen:

  • Zonne cream
  • handdoek
  • zonnebrill

Deze excursie gaat iedere dag door

Deze excursie kost 55 Euro p.p Bij 2 personen

Deze ecursie kost 45  euro P.p  bij 4 personen

 

Boek deze excursie    aanvragen