woestijnsafari Egypte Cairo,Alexandrie en Siwa
Egypte Vakanties

Bel ons:00201224789162

Woestijnsafari in Egypte Cairo,Alexandrie en Siwa :9 dagen(8 nachten)

Dag-tot-dag programma

Dag 1 Cairo- Amsterdam

Vertrek van Amsterdam naar Cairo. Op de luchthaven wordt u door één van onze reisgidsen ontvangen. U wordt geassisteerd bij het afhandelen van alle visa en douane formaliteiten. Vervolgens wordt u naar het hotel gebracht voor de overnachting.

Dag 2 Cairo en de Piramiden van Giza

Na het ontbijt wordt u opgehaald door een van onze chauffeurs voor een adembenemende excursiedag. Allereerst bezoekt u de Piramiden van Cheops, Chefren en Mykerinos en de Sphinx bij Giza. Daarna gaat u naar het Egyptisch museum, waar onder andere het gouden masker van Tutanchamon te vinden

Dag 3 van Cairo naar Alexandrië Egypte
Vandaag heb je de hele dag de tijd om de meest indrukwekkende plekken in en rondom Alexandrië op te zoeken. In downtown kun je prima zelf rondwandelen, in de rest van de stad is de tram of taxi het makkelijkste vervoersmiddel. Wat je niet mag missen zijn de Catacombes van Kom ash-Shuqqafa, het Romeinse Amphitheater bij Kom al-Dikka, de Pompey Pillar,

de Serapeum ruïnes en het Qaitbey fort. Als je de stad verder gaat verkennen kun je bijna niet om de Bibliotheca Alexandrina heen. Deze opvallende bibliotheek is gebouwd onder UNESCO. Oud ontmoet nieuw; de hypermoderne architectuur biedt onderdak zes bibliotheken met miljoenen boeken. Ook is er een planatarium, drie musea, onderzoekscentra en vier kunst galerijen. Kortom, te veel om op te noemen en zeker een bezoek waard.   

Dag 4 van Alexandrië naar de Siwa oase
Na het ontbijt vertrek je richting het westen naar de Siwa oase. Je laat daarmee de drukte van de stad achter en rijdt de rust en ruimte in. De rit duurt in totaal ruim zes uur in een comfortabele minibus. Onderweg stop je om te lunchen (niet inbegrepen). Omdat je het grootste deel van de dag onderweg bent, is het slim om genoeg water en wat te eten mee te nemen voor onderweg.

In de loop van de middag  kom je aan in de Siwa oase, met recht één van de mooiste oases die je in Egypte vindt. Door eeuwenlang geïsoleerd te zijn van de buitenwereld en tot op de dag van vandaag alleen bereikbaar door een urenlange rit door de woestijn, is de Siwa oase lang geheim gebleven. Je belandt in een sprookjesachtige wereld met verborgen waterbronnen tussen een dichte deken van palmen en omringd door robuuste zandduinen. Je gaat al dit moois de volgende dag meemaken, de rest van de middag en avond kun je bijkomen van de lange reis in je knusse oase-hotel. Wij vonden het fijn om ook gelijk in het hotel te eten en op de gezellig gekleurde kussens de zonsondergang af te wachten en de dag af te sluiten.

 Dag 5 Siwa oase
Je begint de dag met ontbijt in je hotel. Deze dag staat geheel in het teken van de spectaculaire Siwa oase. Je gids neemt je mee naar het oude gedeelte van het dorp; old Shali town. Hier dwaal je rond in een labyrint van lemen huizen. De gecompliceerde opbouw van het stadje zorgde ooit voor bescherming voor woestijnrovers, die door de wirwar van steegjes al snel verdwaalden. De bewoners mochten uit bescherming niet buiten de muren wonen en er zijn nog steeds maar drie toegangspoorten waardoor je het dorp kunt binnengaan. 

Even indrukwekkend als Shali town zijn de rotstombes in het dichtbij gelegen Gebel al-Mawta en de Tempel van het Orakel op de heuvel van Aghurmi. Een beroemde plek, omdat Alexander de Grote hier ooit de god Amon om raad zou hebben gevraagd. Vanaf de heuvel heb je een adembenemend uitzicht over twee zoutmeren, de Siwa oase en de berg Dakhrour. Je sluit de dag af met ontspannen badderen in de warme en koude waterbronnen aan de rand van de Great Sand Sea, de eindeloze zandzee die zich voorbij de Siwa oase uitstrekt.


Dag 6 Siwa oase (eigen invulling)
Je wordt rustig wakker en geniet van je ontbijtje. Vandaag kun je helemaal naar eigen behoefte invullen. Een bijzondere ervaring is om fietsen te huren en Siwa en de omgeving verder te verkennen. Je fietst door straten met kleine lemen huisjes en langs ezels die karren trekken. Je ziet vrouwen in plaatselijke traditionele kleding: grijs-blauwe doeken geborduurd met gekleurde patronen op het hoofd. De omgeving is royaal begroeid met palmbomen en onderweg fiets je langs verschillende waterbronnen. Het is een aparte ervaring om met een gammele fiets de woestijn in te gaan, maar het is zeker genieten van de omgeving en een kopje thee onderweg. Als je dan vermoeid en stoffig terug komt in het centrum van de oase is het goed vertoeven bij een van de vele restaurantjes waar je een verkoelende lemon juice kan drinken.

In de namiddag is het de moeite waard om, al liggend op een zandheuvel, te genieten van de zonsondergang. Het warme zand kriebelt, de zon kleurt de horizon rood en oranje en de stilte is oorverdovend. Dit is genieten van de woestijn en haar schoonheid.

Dag 7 Siwa oase

Kunt vandag met een jeep naar de grote zandzee nabij Siwa en surf op de gigantische gladde en steile  duinen,Zijn er nog de adembenemde uitzichten van het woestijnlandschap terwijl u surft

 

U bezoekt in het midden van de woestijn de warme water bron(Bir wahed) en de koude water bron waar kunt u zwemmen en geniet van de steilte van de sahara.

 

Dag 8 van de Siwa oase terug naar Cairo


Vandaag  reis je terug naar Cairo. Een lange rit, maar je kunt rustig achterover leunen en van het uitzicht genieten.

Dag 9 Cairo- Amsterdam 

Prijs van deze woestijnsafaritocht zonder de internationale vluchen

Inbegrepen

- 3 nachten verblijf in Cairo o.b.v. Logies Ontbijt.1 nachten in Alexandrie o.b.v. Logies Ontbijt 4 nachten in Siwa
-Excursies in Cairo naar de piramidenvan Giza, de Sphinx & het Egyptisch Museum
-Transfer Cairo - Alxandrie
- Transfer Siwa-Cairo
-Bezoek aan Alexandrie

 Niet inbegrepen

kunt u de vlucht zelf boeken - Amsterdam - Cairo - Amsterdam .

* Visumkosten  15 $ ,- p.p.

NB: Bij deze reis is een minimale deelname vereist van 4 personen, boekingen op basis van 1 persoon zijn op aanvraag

voor boeking klik hier    aanvragen